Více o homeopatii
Jedinečná metoda, která dokáže řešit tělo i psychiku zároveň.
Klasická homeopatie (KH)
Filozofie klasické homeopatie vnímá člověka jako celek, který je neměnný. Narodí se tedy v obrazu jednoho léku, který je mu pak podáván. Narozdíl v postklasické homeopatii už víme, že se vyvíjí v čase lidské tělo, psychika a také samotná patologie (nemoc). Léky, které využívá klasická homeopatie, jsou často léky vhodnější na akutní stavy, a proto se klientovi může sice na chvíli ulevit, ale z dlouhodobého hlediska nejsou příliš funkční.
Postklasická homeopatie (PKH)
Postklasická homeopatie vychází z té klasické. Jedná se tedy o propracovanější způsob léčby, který má navíc jasně daný řád. Zohledňujeme stav člověka v čase a prostoru, a také rozlišujeme potíže klienta, které byly v minulosti a které má dnes. Rozlišujeme léky dle místa působení na těle a také v čase, čímž se zásadně zvyšuje míra vyléčení.
Svými principy se přibližuje k TČM a vývojové psychologii.
Opelkova metoda (PK homeopatie) je dílem homeopata Mgr. Pavla Opelky RHOM.
Pulsatilla vulgaris

Thuya occidentalis

Co homeopatikum obsahuje?
Homeopatika jsou vhodná pro vegany a alergiky, protože využívá jevu podobnosti a používá léčivé látky naředěné ve velmi malých dávkách.
Používá se více než 3000 různých látek rostlinného, živočišného, nerostného či chemického původu. Lék se vyrábí z matičné tinktury, která vzniká louhováním látky ve směsi vody a alkoholu, nebo u nerozpustných látek třením s laktózou. Lék je poté nutné naředit – 1 díl matečné tinktury se smíchá s 99 díly alkoholu a prudce se protřepe. Nastane ředění 1:100 a vznikne první ředění s označením 1 CH. Číslo uvedeno u léku označuje počet ředění. Například ředění 5 CH získáme tak, že postup ředění zopakujeme pětkrát po sobě – odebereme 1 díl roztoku z předchozího ředění a ředíme dalšími 99 díly rozpouštědla.
Homeopatické léky mohou obsahovat buď jednu účinnou látku, tzv. monokomponenty, nebo více.
DOPORUČUJI - vyhnout se užívání produktů, které jsou složeny z několika druhů homeopatik!
Apis mellifica

